Despre Centrala termică electricaă cu inducție electromagnetică

Cum funcționează

Centrale termice electrice cu inducție electromagnetică

Sistemul încălzește apa ajutorul unei bobine de inducție, care creează un câmp magnetic variabil folosind curent de 50 Hz frecvență. Tehnologia folosită și metalele utilizate în fabricarea acestuia, intensifică schimbul de căldură prin inversare magnetică și practic fără pierderi transferă energia eliberată către purtătorul de căldură.

Vezi modelele de centrale cu inducție
Principiile centralelor termice cu inducției

Modul de încălzire prin inducție electromagnetică este ușor ilustrat folosind un inductor cu câmp magnetic, care este schimbat împreună cu schimbarea intensității curente. Câmpul este închis în interiorul bobinei și intensitatea depinde de puterea curentă și de numărul de rotații ale bobinei.

Când plasați un obiect metalic în interiorul bobinei, vor apărea curenți turbionari, care datorită rezistenței electrice a metalului, vor provoca încălzirea suprafeței. Efectul de încălzire crește odată cu creșterea intensității câmpului și depinde de proprietățile materialului și de dimensiunea bobinei.

Diagrama mod de încălzire apă caldă

Centrala electrică cu inducție electromagnetică

Centrala termică folosește o bobină de inducție, care pe lângă consum este și un generator, deoarece conductorul său este alocat în câmpul magnetic variabil care determină generarea de putere reactivă. În timpul procesului de recuperare, curentul activ, consumat din rețea, este foarte mic, iar curentul reactiv închis în buclă este suficient de puternic, ceea ce permite centralelor termice cu inducție să utilizeze puterea suplimentară produsă în circuitul oscilant și să reducă consumul de energie.

Vezi modelele de centrale cu inducție
Eficiență de 98%
Centralele termice cu inducție au eficintă crecută in comparație cu centralele electrice tradiționale. Eficiența ajunge pânp la 98% și nu scade în timpul perioadei de funcționare.

Asta se traduce printr-un factor de putere ridicat = 0,98 (aproape toată energia consumată din rețea merge la crearea căldurii)
Costuri reduse cu încălzirea
În multe cazuri utilizarea centralelor electrice cu inducție pentru încălzire reduce costurile de funcționare cu o medie de 30%
O alternativă sigură aprobată de Uniunea Europeană
Utilizarea acestor centrale oferă protecție maximă iar absența completă a conexiunilor detașabile în construcție elimină posibilitatea scurgerilor și a scurtcircuitelor. Sistemele de încălzire cu inducție se caracterizează printr-un grad ridicat de siguranță electrică și la incendiu: elementul de încălzire (labirintele țevilor) nu are conexiune electrică cu inductorul.

Temperatura maximă de pe suprafața încălzitorului depășește temperatura purtătorului de căldură cu cel mult 10-30 ° C (pentru încălzitoarele care lucrează în sisteme de încălzire și alimentare cu apă caldă)
Ușor de instalat și de întretinut
Este un sistem complet autonom, nu necesită lucrări preventive în timpul sezonului de încălzire și al sezonului de frig, acestea nu necesită personal calificat pentru instalare și întreținere.

Nu există articole supuse uzurii mecanice, nu există piese în mișcare și piese și dispozitive cu încărcare mare.

Durata de viață a încălzitoarelor cu inducție este mai mare de 30 de ani (când este utilizată pentru încălzirea clădirilor).